Krešić, Pobrić, Šehić i Dizdarević sutra u Novom danu na N1

Vijesti 20. dec 201914:45 > 15:15
N1

Novu radnu sedmicu počnite uz Novi dan, jutarnji program N1 televizije. Aktuelne teme i gosti, razmjena mišljenja, javljanja naših reportera - sve to gledajte od 7 do 10 sati.

Pratimo tok i rezultate izbora za predsjednika Republike Hrvatske. Kojim su argumentima, programima i stavovima privukli ili pak odbili birače, kolika je izlaznost na izbore, jesu li glasovi iz Bosne i Hercegovine presudni? Sve informacije o predsjedničkim izborima u Hrvatskoj pratite u Novom danu, uz javljanja naših reportera.

Rezultate izbora analiziramo sa gostima – Zoran Krešić, novinar i analitičar biće naš gost iz Mostara, dok će u studiju biti Edin Pobrić, profesor sa Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Pratimo i najvažnije događaje na domaćoj političkoj sceni. Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da bude razmatran Program reformi BiH očekuje se ove sedmice. Objavljivanje dokumenta Program reformi traži opozicija u Republici Srpskoj, ali i sveukupna javnost. Predstavnici opozicije i vladajućih u Narodnoj skupštini govoriće za Novi dan.

Bend Jindas objavio je spot za pjesmu Andaluzija, koji ujedno i najavljuje izlazak debitantskog albuma, pod nazivom ”Seoba”. Album izlazi danas, bend u februaru naredne godine kreće na turneju po BiH, a prije svega toga, naši su gosti.

U ponedjeljak je premijera prve epizode igrano-dokumentarne serije “Školokrečina”, scenariste Nenada Veličkovića i redateljice Ade Sokolović. “Školokrečina” kroz duhovit pristup prikazuje pitanja sistemske indoktrinacije učenika i učenica kroz čitanke – sadržaji čitanki služe za formiranje stavova prema naciji, identitetu, istoriji i stvarnosti. Tvorci i glumci serijala u Novom danu.

Aktuelne događaje, društveno – politički ambijent komentarišemo sa piscem i književnikom – Farukom Šehićem i Nenadom Rizvanovićem.

Budite uz Novi dan, za vas donosimo sve ono što želite i trebate znati.

Sa vama od 7 do 10 sati Ivana Crnogorac i Ivana Erić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad