Sutrašnji Novi dan uz zanimljive goste i aktuelne teme

Vijesti 25. dec 201913:55 > 13:59
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Nakon burne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj je ministar unutrašnjih poslova ovog entiteta Dragan Lukač ošamario poslanika Draška Stanivukovića, on je izjavio kako će sutra podnijeti krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova RS, kao i zahtjev za njegovu smjenu. Taj zahtjev biće upućen, prema najavama, i na protestima u Banjaluci, zakazanim za četvrtak poslijepodne. Pratimo razvoj situacije u Novom danu i donsoimo vam sve nove informacije.

Počela je praznična euforija. Sva osjećanja za vrijeme praznika dobijaju na volumenu. Kakve emocije praznici bude u nama? Imamo li zapravo razloga za slavlje i kako se oduprijeti sveprisutnom konzumerizmu pitamo Amru Hašimbegović, eksperticu za marketing, profesora finansija Sanela Halilbegovića, a sa nama će biti i socijalni psiholog Elvira Duraković Belko.

Aktuelne događaje, društveno političku ali i socijalno-ekonomsku svakodnevicu ovoga jutra komentarišemo sa Erminom Hrustemović, urednicom na BH Radiju 1.

U susret Evropskom prvenstvu u rukometu, i mi govorimo o ovom sportu, ali kroz nešto drugačiju prizmu. U bogatoj igračkoj karijeri igrao za čak 17 klubova, najveće uspjehe zabilježio u Španiji, a najduže se zadržao u Poljskoj. Za reprezentaciju BiH odigrao 105 utakmica, postigao 393 gola i drugi je najefikasniji igrač našeg tima ikada. Nikola Prce, bh. rukometni reprezentativac gost je Novog dana. A u goste s njim i dolazi jedna mlada dama Isidora Mandić koja promoviše rukomet među svojim vršnjacima.

Zaposlenje u IT industriji san je mnogih mladih osoba. No, je li to zaista posao za svakoga, kakva su očekivanja a kakva je realnost? Govorimo o besplatnoj akademiji za maturante, u januaru, koja će trajati mjesec dana u Sarajevu, a biće organizovana i u drugim bh. gradovima.

Nakon dva uspješna albuma, ”Hvala mama” i ”Latif i Mravko Travko”, kantautor Latif Moćević priprema pravu poslasticu za kraj godine – veliki novogodišnji koncert u Sarajevu. Latif Moćević, alijas Mravko Travko, u studiju Novog dana svira i pjeva za vas!

Budite uz Novi dan – sa vama od 7 do 10 sati Ivana Crnogorac i Minela Jašar Opardija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad