Trodnevno novogodišnje slavlje započelo ispred Vječne vatre

Vijesti 30. dec 201922:28 > 22:32
Grad Sarajevo

Grad Sarajevo četvrti put zaredom priprema nezaboravan javni doček Nove godine. I ovaj put pod sloganom “Sarajevo2020 – novogodišnji centar regije”!, saopćeno je iz Gradske uprave.

Praznično slavlje započelo je večeras ispred Vječne vatre spektakularnim muzičkim performansom. Pod dirigentskom palicom profesora Ognjena Bomoštara, virtuozi orkestra Pop klasik izveli su najpoznatija djela klasične, pop i filmske muzike.

U ime domaćina Grada Sarajeva, gradonačelnik Abdulah Skaka pozdravio je i poželio dobrodošlicu svojim sugrađanima, gostima i turistima koji su odlučili da Novu 2020. dočekaju u bh. prijestolnici.

Grad Sarajevo
Grad Sarajevo
Grad Sarajevo
Grad Sarajevo
Grad Sarajevo
Grad Sarajevo

Na repertoaru Pop klasika bio je raznovrstan program, za svakog ponešto. Tako su posjetioci koncerta bili u prilici da poslušaju najljepše i najpoznatije kompozicije iz opera Carmen i Vesela udovica, Mađarski ples, moderne popularne numere Gangam style, Game of Thrones,…, a u ovoj prohladnoj sarajevskoj noći i da se zagriju uz valcer, sambu, tango, can-can…

Orkestru Pop klasik ispred Vječne vatre pridružili su se operni solisti Aida Čorbadžić i Amir Saračević, te naša muzička diva, Jasna Gospić, izvedbom nekoliko svojih neprolaznih hitova.

Koncert koji je trajao punih 70 minuta, završen je bezvremenskom pjesmom Zvončići i čuvenim Radetzky maršom, navodi se u saopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad