Mario Pejić, Senaid Begić, Anes Podić, Slađan Tomić i Nina Babić u Novom danu

Vijesti 03. jan 202015:43 > 15:46
N1

U Novom danu sutra gledajte.

Prve subote u januaru 2020., koji je počeo i u znaku hrvatskog preuzimanja šestomjesečnog predsjedavanja Vijećem Evropske unije, u Novom danu govorimo o tome da li je hrvatsko predsjedavanje EU “velika prilika” za BiH i hoće li biti iskorištena? Naš gost biće Mario Pejić, predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća BiH.

Kraj januara 2020., u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH biće u znaku rasprave o stanju u zdravstvu, sa posebnim osvrtom na uslove liječenja pacijenata te odlazak velikog broja ljekara specijalista. Zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH i bivši direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko dobojskog kantona, Senaid Begić, biće naš gost, a svoje razloge za odlazak iz BiH u Njemačku, sa nama će podijeliti ljekar – Mirsad Spahić.

Žuti meteoalarm upaljen je u BiH. Sarajevo ponovo na listi najzagađenijih gradova, prema analizi onoga što udišemo. Koliko je alarmantna ekološka situacija – za Novi dan govori Anes Podić iz Udruženja građana “Eko akcija”. Aktuelne teme, kroz pregled dnevne štampe, komentariše Slađan Tomić, novinar u redakcijama O kanala i Oslobođenja.

2019. godina je bila darežljiva i divna prema njima – od Mikser Festivala preko Baščaršijskih noći i niza koncerata širom BiH, Srbije, Albanije, Makedonije, pa sve do Nišville Jazz Festivala… Oni koji ih vole – Disali su zajedno s njima, te na kraju i zaplesali uz Moon and Sky. Sunday Stories – za kraj subotnjeg Novog dana, najavu nedjelje, ali i njihovog januarskog koncerta!

Od 9 do 11 sati sa Vama Ivana Erić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad