Trebevićkom žičarom do čistog vazduha: Usvojene hitne mjere u korist građana

Vijesti 10. jan 202016:30 > 16:34
Anadolija

Hitnom mjerom koju su usvojili Grad Sarajevo i Javno preduzeće Sarajevo d.o.o. odlučeno je da će od sutra i svakog narednog vikenda do 1. marta ove godine svi građani BiH moći kupiti jeftinije karte za Trebevićku žičaru.

Ovo je hitna mjera koja je usvojena kao vrsta podrške građanima glavnog grada BiH zbog visokih mjerenja zagađenja zraka u zimskim danima, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

Svi državljani BiH od sutra će moći kupiti povratnu kartu za Žičaru po cijeni od samo tri KM.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka ističe da je ovoj jedan od načina da se građanima Sarajeva olakšaju dani kada je visoko zagađenje.

“Svakodnevno dobijamo informacije o visokoj zagađenosti zraka. Želimo olakšati građanima da izađu na čist zrak, da uživaju u vazdušnoj banji na Trebeviću. Prošle godine smo ovu akciju poklonili samo dijelu stanovništva, ali ove godine ćemo to omogućiti svim bh. građanima sa namjerom da ih podstaknemo da na lijep način iskoriste vikende i da dođu na Trebević”, rekao je Skaka.

Popust se, kako ističu iz JP Sarajevo d.o.o, ostvaruje uz predočenje odgovarajućeg dokumenta izdatog u Bosni i Hercegovini.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad