Lejla Brčić za N1: Jesu li SDA i partneri sigurni ''u svoje ruke''?

Vijesti 21. jan 202017:22 > 17:51
N1

Ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo Lejla Brčić kazala je danas za N1 da s aspekta razuma i logike nema nikakvog opravdanja za ponašanje članova stranaka koje čine novu skupštinsku većinu u Kantonu Sarajevo.

Prema riječima ministrice Brčić, ne postoji odgovor na pitanje zašto je za dogovor dva suprostavljena bloka, trebao mjesec dana.

”Nije bilo napeto, ali i ne bih rekla da smo svi popustili. Zašto je trebalo mjesec dana prepadanja građana, zaista nemam odgovor na to pitanje, ali sušitinski ono što je od početka rečeno – vratite se u procedure, je jučer stavljeno na papir”, kazala je gošća N1.

‘S aspekta razuma i logike nema nikakvog opravdanja za ovakvo ponašanje ukoliko su htjeli ekspeditivno da promijene vlast. Da su poštivali procedure, već su sada mogli imati svoju vldu. Da li su nesigurni da li imaju tih 18 ruku, možemo nagađati zaključujući iz reda događaja”, dodala je Brčić u razgovoru s Emelom Burdžović.

”17 ruku s ove stranke je potpuno sigurno”, ocijenila je ona.

Da li je nova većina sigurna u broj ruku?

”Trebate pitati njih. Od početka se pričalo za Jasnu Duraković, kroz medije, da ona planira ostati pri stavovima. I to, kao što je ona sama izjavila, nije iznenađenje. Ali suštinski njena odluka nije bila veliko iznenađenje. Spominjalo se ime zastupnice Šahman i neka druga imena. To trebate njih pitati”, ispričala je gošća N1.

Zašto se sve ovo dešavalo u proteklih mjesec dana?

”Kupovina vremena”, kazala je Brčić.

Ministrica u Vladi Kantona Sarajevo komentarisala je i ostale aktuelne teme. Uskoro video kompletnog gostovanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad