"Kad sam saznao da sam zaražen, bio sam u šoku, ali brzo sam to prihvatio"

Vijesti 20. apr 202007:21 > 07:25
Vecernji.ba

Općina Čitluk trenutačno je područje u Federaciji BiH s najvećim brojem pozitivnih na koronavirus. Nažalost, zarazu nije mogao izbjeći ni njezin načelnik Marin Radišić.

Samo za Večernji list BiH govori o svojoj borbi s COVID-19, utjecaju pandemije na gospodarstvo općine, zaposlenost, ali i na hodočasnički turizam u Međugorju.

Osim što se javnosti obratio pismom nakon što je saznao da je zaražen, ovo je načelnikov prvi intervju otkako se nalazi u izolaciji.

Za početak, načelniče, kako se osjećate? Kako je nositi se sa saznanjem da ste pozitivni na koronavirus? I, uopće, kakvi su simptomi? Javnost je pozdravila vašu izjavu kako nemate što kriti i sramiti se što ste zaraženi koronavirusom.

VEZANE VIJESTI

Osjećam se dobro, u obiteljskoj sam kući i čekam da prođe vrijeme kako bih se ponovno mogao testirati na COVID-19. Kada sam saznao da sam pozitivan na koronavirus, u prvom trenutku bila je to jedna vrsta šoka, ali brzo sam to prihvatio i nastavio živjeti s uputama osoblja Doma zdravlja Čitluk. Osim povišene temperature, nisam imao neke izražene simptome i to bih mogao usporediti sa sezonskom gripom. Odmah po saznanju da sam pozitivan na COVID-19, odmah sam obavijestio javnost, upoznao Higijensko-epidemiološku službu DZ-a Čitluk sa svim svojim kontaktima u posljednje vrijeme i tom objavom pozvao sve one koje su bili blizu mene da se svakako jave svojima liječnicima. Ovo se može dogoditi svima nama, nema razloga to kriti ni sramiti se.

Kakvo je stanje u Općini Čitluk, ima li još pozitivnih djelatnika?

U Općini Čitluk na koronavirus pozitivno je pet djelatnika i ima osoba koje trebaju biti u izolaciji do sredine sljedećeg tjedna. Radno vrijeme u Općini je od 8 do 13 sati i od samog početka organizirano je tako da sve službe funkcioniraju i da po uredima ne bude velik broj djelatnika istodobno, pridržavajući se svih propisanih mjera.

Na čelu ste Stožera civilne zaštite u Čitluku. Kako komunicirate iz izolacije?

Stožer CZ-a u Čitluku funkcionira normalno. Osim prvog sastanka u uredu, svi kasniji bili su organizirani preko videoveze uz svakodnevnu telefonsku komunikaciju. Stožer je donio sve potrebne mjere u suradnji sa strukom, pripremio dva izolatorija za pozitivne osobe i stalno osigurava sve potrebe Doma zdravlja nužne za rad u ovim uvjetima.

Integralni intervju pročitajte na portalu Večernjeg lista BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad