SDA o novom poslu Admira Katice u VSTV-u: Jedina svrha – Konakovićeva korist

Vijesti 07. maj 202014:59 > 15:12
N1

Povratak bivšeg ministra unutrašnjih poslova KS Admira Katice na poziciju šefa kabineta predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Milana Tegeltije, u saopćenju za javnost prokomentarisali su iz KO SDA Kantona Sarajevo.

“Milan Tegeltija je simbol korumpiranog i politički kontroliranog zvaničnika, koji nikada nije propustio priliku da se pridruži antidržavnim politikama u napadima na državu Bosnu i Hercegovinu. Svježi primjer takvog djelovanja jeste Tegeltijino stavljanje na raspolaganje Miloradu Dodiku, nakon donošenja presude Ustavnog suda o knjiženju poljoprivrednog zemljišta, kada je u kriznom trenutku lojalnost iskazao entitetu RS a ne državi”, kažu iz KO SDA Kantona Sarajevo. 

Dalje navode, da je “Tegeltijin čovjek od povjerenja upravo Admir Katica, za vrijeme čijeg je mandata na čelu MUP-a KS došlo do radikalnog narušavanja sigurnosne situacije, te je jasno da je njegova jedina svrha Konakovićeva koruptivna veza sa vrhom VSTV-a”.

“Šta je Konakovićeva korist od toga jasno je iz njegovih nastupa u kojima se hvali kako Tužilaštvo ni ne pomišlja da proceusira njegove dokumentovane koruptivne radnje. Istovremeno, vrlo je jasno da Tegeltiji i njegovim političkim nalogodavcima koristi da imaju nekog ucijenjenog poput Konakovića. Imaju “svog čovjeka” koji će stalno rovariti po Sarajevu, sijati smutnju i potkopavati napore čiji je cilj jačanje državne politike”, stoji na kraju saopćenja KO SDA Kantona Sarajevo. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad