SD BiH: Sad je mečka zaigrala pred vlastitim vratima

Vijesti 12. maj 202010:30 > 10:40
N1

Unaprijed se izvinjavamo našim dojučerašnjim partijskim drugaricama i drugovima istinskim socijaldemokratima, ali zbog budućnosti samog SDP-a, želimo da i njih i javnost podsjetimo na nekoliko sramnih nepravilnosti koje su urušile temelje SDP-a, saopćeno je danas iz političke stranke Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine.

Kako je saopćeno iz ove stranke, javnost u BiH ovih dana potresaju brojne afere. Jedna od njih je i afera namiještanja glasova na unutarpartijskim izborima za predsjednika sarajevskog Kantonalnog SDP-a.

”Kako posvjedoči dojučerašnji generalni sekretar navedene partije, uvrtale su se ruke delegatima direktno od predsjednika Nikšića, okretali janjci, prijetilo otkazima, kako bi se za predsjednika sarajevske organizacije ponovo ustoličio “istaknuti kadar” jedan od zaslužnijih grobara SDP-a “rođeni Gračanlija” Damir Mašić.

I danas se sa gorčinom sjećamo bezočne krađe glasova na izborima za predsjednika i sramne “štimaljke” glasova na Kongresu SDP-a”, saopćeno je.

U saopćenju navode, sad je ”mečka zaigrala pred vlastitim vratima”.

”Nije nam svejedno što se lagano topi i urušava naša dojučerašnja partija najviše zahvaljujući umišljenim narcisoidnim samoprozvanim liderima koji su spremni žrtvovati posljednjeg  časnog člana SDP-a radi svojih stolica. Upozoravali smo, molili smo za razumijevanje, ali nije bilo sluha. Sad je mečka zaigrala pred vlastitim vratima’‘, saopćeno je iz ove stranke.

Podsjećamo, u dokumentu “Analiza stanja sa prijedlogom mjera u KO SDP BiH Sarajevo” član Predsjedništva ove stranke Irfan Čengić iznio je niz optužbi na račun predsjednika SDP-a Nermina Nikšića kao i predsjednika KO SDP KS Damira Mašića.

Ova informacija izazvala je niz reakcija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad