Bratić: RS nije uvažila okvirni zakon o visokom obrazovanju BiH (VIDEO)

Vijesti 24. jun 202011:17 > 11:24
N1

Uime poslaničke grupe "Zajedno za BiH" Senad Bratić ukazao je na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, u okviru rasprave o Prijedlogu zakona o visokom obrazovanju, da je predloženi zakon trebalo uskladiti prije svega s Okvirnim zakonom o visokom obrazovanju BiH.

Bratić je također mišljenja da je u izradi ovog zakonskog prijedloga trebalo uspostaviti bolju komunikaciju s Agencijom za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine (HEA BiH), ističući da bi u tom slučaju rješenja u ovom dokumentu bila kvalitetnija.

“Žao mi je sto predlagač nije ostvario bolju komunikaciju sa nadležnom agencijom za visoko obrazovanje, tačnije Agencijom za razvoj visokog obrazovanja BiH. Sigurno da bi rješenja u zakonu bila kvalitetnija i u skladu sa zakonom koji reguliše ovu materiju, prije svega Okvirnim zakonom o visokom obrazovanju BiH”,  poručio je Bratić.

Smatra da je nadležna agencija bila prava adresa da se uspostavi kvalitetna komunikacija kako bi se došlo do boljeg prijedloga zakona, koji je u skladu sa zakonom i ustavom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad