PDP i "Banjaluka zove" zajedno na lokalnim izborima

Vijesti 19. jul 202016:51 > 16:53
N1

Predstavnici Gradskog odbora PDP-a, Banjaluka i Narodnog pokreta "Banjaluka zove" potpisali su sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima. Sporazum, između ostalog, predviđa podršku kandidaturi PDP-ovog Draška Stanivukovića za gradonačelnika Banjaluke. Stanivuković je rekao je da su tu da bi pokazali jedinstvo i najavio da će ovakav koalicioni sporazum uskoro biti potpisan sa banjalučkim SDS-om.

”Pokret je nastao kao nasušna potreba da se odupre svim Mićićima, Čavićima i Stevandićima i svim nemoralnim principima. Ovi ljudi sa moje lijeve strane, koji su danas odlučili da budu sa Čavićem, njihovi saborci bi bili direktori i važni ljudi. Ne. Vi ste rekli da hoćete da bude obični ljudi. Stvili ste čovjeka ispred direktorske fotelje. E, to je naša politika koju ćemo ponuditi – čovjek. To je naša okosnica. Nećemo imati drugog potpredsjednika Skupštine Grada. To je izmišljena funkcija”, izjavio je predsjednik Gradskog odbora PDP-a, Banjaluka Draško Stanivuković.

Bolje društvo i bolji uslovi života – to su primarni ciljevi naše borbe – poručio je Saša Lazić koji je na čelu Narodnog pokreta “Banjaluka zove”. Imali su nekoliko zahtjeva koji su usvojeni i Sporazumom potvrđeni.

”Jedan od naših zahtjeva je transparentno i javno biranje putem konkursa. Dalje, javno okupljanje, sloboda govora i mišljenja. Smanjivanje plata funkcionera i približivanje u relanom omjeru”, rekao je Lazić.

Trenutno stanje u društvu je takvo da je članska karta ulaznica do bilo kojeg prava – to se mora mjenjati – poručili su danas potpisnici koalicionog sporazuma.

”Narodni pokret ‘Banjaluka zove’ daje svoju podršku Drašku Stanivukoviću zato što isključivo, ako damo šansu nekom novom, možemo očekivati da nam bude bolje. S jedne strane imamo aktuelnog gradonačelnika i sve što je već viđeno u ovom gradu. S druge strane imamo mladog čovjeka koji nije imao priliku da pokaže kako bi vodio ovaj grad”, poručila je član Predsjedništva Narodnog pokreta ”Banjaluka zove” Mirna Savić Banjac.

”Mi možda ne odlučujemo sad, ali smo pokazali javnosti da imamo dovoljno integriteta da će priroda stvari dovesti do toga da naša generacija preuzme odgovornost za ovu zemlju”, rekla je potpredsjednik PDP-a Jelena Trivić.

Stanivuković je najavio da će koalicioni sporazum biti potpisan i sa SDS-om. Sastanak je najavljen za srijedu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad