Esad Bajtal, Aida Pitić, Ognjen Crnogorac i Slobodan Blagovčanin u Novom danu

Vijesti 21. jul 202013:23 > 13:25
N1

Iz trenutka u trenutak donosimo nove informacije o zdravstveno - epidemiološkom stanju u zemlji. Uživo smo ispred Doma zdravlja lidža. Epideomiologinja Aida Pitić odgovara na pitanje imaju li Domovi zdravlja KS dovoljne količine briseva?

Anksioznost, briga, strah i zabrane, građani teško podnose stanje epidemije. Nepovjerenje u sistem otežava. Nerijetko se građanima fakturiše i odgovornost za trenutno stanje. Koliko je takva vrsta presinga opasna? O socio – psihološkom apsketu epidemije za Novi dan govori Esad Bajtal – sociolog.

Dok se između tri stranke rastaljuju fotelje državnih institucija, koje su već otvoreno Hrvatske, Srpske ili Bošnjačke a ne državne, ljudi iz ove zemlje bježe glavom bez obzira. Posljednji podaci Eurostata govore da je u dvije godine BiH napustilo više od 100 hiljada građana. Zbog svega ovoga, aktivisti i aktivistkinje iz cijele Bosne i Hercegovine poručuju –sjašite! O kampanji, lokalnim izborima, zapaljivoj retorici političkih stranaka u nastavku govori aktivista Slobodan Blagovčanin.

Svoju priču kako je postao čuvar mira ispričar će za Novi dan Ognjen Crnogorac, nekadašnji pripadnik MUP RS i SIPA-e, odlikovani učesnik mirovnih misija u Africi, danas pripadnik UN-a u New Yorku. Kako postati najbolji među najboljim, kako razviti ambiciju kod djece, o motivaciji i važnosti aktivne fizičke vježbe govorimo u ND.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad