Snijeg pada u Bosni i Hercegovini (VIDEO)

Vijesti 12. okt 202016:37 > 16:46
Snapshot

Na društvenim mrežama korisnici dijele snimke snijega koji je počeo padati danas na Babanovcu, na Vlašiću.

Ove snježne padavine su očekivane, s obzirom da je Federalni hidrometeorološki zavod ranije najavio da će padati na planinama. No, korisnici društvenih mreža negoduju zbog snijega, te navode kako bi bilo lijepo da snijeg pada samo na planinama, a ne i niže.

Šta vi kažete?

Počelo je počelo
❄❄

Posted by Planinska kuća “Sedam Vlašića” on Monday, October 12, 2020

U poslijepodnevnim satima za danas očekuje se postepeno smanjenje oblačnosti. Krajem dana novo naoblačenje sa juga u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine.

Do kraja sedmice na prostoru Bosne i Hercegovine zadržat će se nestabilno vrijeme sa kišom, a povremen snijeg moguć je samo na najvišim planinskim vrhovima centralne Bosne, saopćeno je u srednjoročnoj vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.  

Stabilnije vrijeme prognozira se od 17. do 22. oktobra, uz povremenu i slabu kišu u centralnoj Bosni. Od 23. do 27. oktobra očekuju se promjenljive vremenske prilike, sa obilnijom kišom na jugozapadu Bosne i u Hercegovini.

Do 23. oktobra, jutarnje temperature se prognoziraju od 2 do 7 stepeni u Bosni, te od 5 do 10 stepeni u Hercegovini, dnevne u Bosni između 7 i 12, u Hercegovini od 11 do 16 °C.

Potom, u periodu od 24. do 27. oktobra slijedi blagi rast temperatura, jutra će biti ugodno topla, sa vrijednostima u Bosni od 9 do 14, u Hercegovini od 10 do 15 °C. Tokom dana između 15 i 20 u Bosni, te 17 i 22 °C u Hercegovini, saopćeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad