Snježna idila u dijelovima BiH (FOTO+VIDEO)

Vijesti 13. okt 202010:37 > 10:47
Facebook

Snijeg je zabijelio i Paklarevo, selo kod Turbeta u Srednjobosanskom kantonu, a fotografije bijelog pokrivača je podijelilo i Planinarsko društvo "Paklarske stijene".

Nekoliko centimetara snijega je palo u Paklarevu, a planinari su oduševljeno dočekali snijeg u Bosni i Hercegovini.

Facebook

Snježni pokrivač je od juče počeo padati na bh. planinama, pa smo tako objavili da je snježna idila stigla i na Vlašić.

U nastavku pročitajte vremensku prognozu za naredna tri dana:

Prognoza vremena za 14. oktobar 2020. – očekuje se pretežno oblačno vrijeme u većem dijelu zemlje. Sunčanije na sjeveru zemlje. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi se očekuje na području Hercegovine i jugozapada Bosne, a u ostalim područjima prolazno slaba kiša tokom noći na četvrtak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stupnjeva.

Facebook

Prognoza vremena za 15. oktobar 2020. – u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stupnjeva.

Prognoza vremena za 16. oktobar 2020. – u Bosni i Hercegovini prognozira se oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne vjetar jugozapadnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar postepeno mijenja smjer na zapad i sjeverozapad. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 11, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17 stupnjeva.

Facebook
Facebook
Facebook
Facebook

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad