Nedim Sladić za N1: Kada dolazi stabilizacija vremenskih prilika

Vijesti 13. okt 202010:55 > 11:07
N1

Meteorolog Face TV Nedim Sladić rekao je za N1 kako će nam kišobrani trebati, ali ne u naredna dva dana, s obzirom da danas dolazi do prestanka padavina u Hercegovini, ali i na sjeveru Bosne.

Stanovnicima Sjeverne Bosne do poslije podnevnih sati trebat će kišobran, ali kiša neće biti jaka. U srijedu se očekuju mirnije vremenske prilike, a u četvrtak očekujemo da će kiša padati u većem dijelu Bosne. Nastavit će se u petak i u subotu, međutim padavine nisu obilne u Bosni, dok se u Hercegovini u četvrtak mogu očekivati obilnije padavine“, rekao nam je Sladić.

VEZANE VIJESTI

Govoreći o narednoj sedmici, Sladić je kazao da se u Hercegovini mogu očekivati obilnije padavine, a da je Bosna pošteđena većih količina padavina.

Čini se da od nedjelje dolazi stabilizacija vremenskih prilika. Iduće sedmice ući ćemo u period od nekoliko suhih dana, najmanje do 24. oktobra, sa stabilnim ali ne natprosječno toplim vremenom. Početkom iduće sedmice u Bosni se očekuju dnevne temperature od oko 20 stepeni, a u Hercegovini i malo više“, kazao je.

Istakao je i da će jutra biti hladna, kao i naredno jutro, odnosno sutra, a da na visoravni postoji mogućnost pojave mraza. Također, rekao je kako u četvrtak ujutro neće biti hladno i da će snijeg nestati sa viših nadmorskih visina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad