"Nije sve crno u BiH, ima priča koje nas čupaju iz blata"

Vijesti 22. jun 201508:49 > 08:54
N1

Mirela Bunoza-Šarac, novinarka, PR i voditeljica bila je gošća u rubrici Press u Novom danu, u kojem smo prelistavali najtiražnije dnevne novine u BiH.

Novi val iseljavanja stanovnika BiH je prva tema koja je otvorena, budući da Njemačka otvara nova radna mjesta, a ljudi u BiH sa hrvatskim državljanstvom sada mogu raditi u toj zemlji.

”Mi formiramo ljude 20 – 25 godina, a čim im se otvorili prilika za odlazak – oni idu. Ovdje nemaju uvjeta za život. To je strašno, pogotovo za mlade osobe. Ovdje mogu da rade za minimalac, što je nemoguće za život. Hrvati u BiH, kako stvari stoje ‘pa-pa’. Kako da ostavite ljude da žive ovdje kada žene nemaju porodiljski doplatak. Jednokratna isplata od 400 KM i to je to. Žalosno”, kazala je Bunoza-Šarac.

”Nije sve crno u BiH, imamo lijepih priča koje nas čupaju iz blata”, kazala je jutrošnja gošća referirajući se na pobjedu Amela Ćurića na reality-showu ”X Factor”.

”Osim rasula u BiH, samo dugovi rastu’‘, prokomentarisala je naslove Bunoza-Šarac koji se odnose na katastrofalno ekonomsko i privredno stanje u državi.

”Vučić će doći u Srebrenicu i pokloniti se žrtvama, to je normalno. Ne treba od toga praviti pompu. Ako ništa, po protokolu bi to trebao uraditi jer je to dio državničkog posla”, rekla je novinarka u zaključku svog gostovanja, na temu koja je krajem protekle sedmice bila glavna u regionu.