Kasumović: Nisam organizator predizbornog skupa u Zenici

Vijesti 12. nov 202014:21 > 14:32
N1

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović demantovao je navode iz priloga N1 televizije da je organizovao predizborni skup u Zenici.

VEZANE VIJESTI

“U prilogu se citiraju i zumiraju sa web portala preuzete moje ranije izjave u vezi pridržavanja mjera u borbi protiv koronavirusa i navodi se kako je Fuad Kasumović organizator predizbornih skupova. To je apsolutno neistina, da ne upotrijebim grublju riječ. Ja, Fuad Kasumović, pod punom materijalnom i moralnom odgovornošću izjavljujem da nisam organizovao nijedan predizborni skup u kampanji za predstojeće lokalne izbore! Na tri skupa, od kojih ste sa jednog u prilogu objavili i snimke, gdje se može vidjeti masovna podrška građana Zenice meni kao nezavisnom kandidatu za gradonačelnika, bio sam pozvan od strane političkog subjekta ‘Zenička inicijativa KF’ koja je također favorit na predstojećim izborima.

Istu večer, kada sam desetak minuta gostova na skupu ‘Zeničke inicijative’, na području Zenice su održana još dva predizborna skupa u organizaciji SDA i A-SDA. Ta dva politička subjekta od prvog dan zvanične predizborne kampanje organizuju skupove i okupljaju građane, međutim nikome, pa ni vašem novinaru nije palo na pamet da ukaže na njihovo bahato ponašanje. Da stvar bude teža, a novinarima i građanima interesantnija, na skupovima SDA Zenica građanima se obraćaju doktori i članovi Kriznog štaba za borbu protiv COVID-19, kao i zamjneik ministra pravde BiH, profesor na fakultetu u Zenici Nezir Pivić, kandidat SDA za gradonačelnika Zenice. Čvrstog sam opredjeljenja, da se skupovi ovakvog tipa nisu trebali nisu smjeli organizovati o čemu sam ranije pisao MUP-u ZDK i Kriznom štabu ZDK i zbog čega sam se u srijedu ljubazno na pozivu zahvalio svim poliitčkim subjketima koji su imali želju da se pojavim među njihovim članstvom”, navodi se u demantiju Kasumovića na navode iz priloga N1 televizije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad