Koliko traje sat u Sarajevu

Vijesti 17. nov 202018:37 > 19:22
N1

Nakon različitih stavova o održavanju sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, današnju je, slučajno ili ne, obilježio niz entropija u komunikaciji zvanim "čujemo li se" ili "ko koga čuje".

Jasna Duraković: Jel me čujete sada?
Mirza Čelik: Kolegice ne samo da vas ne čujem, već vas ne čuje niko.
Jasna Duraković: Evo ja se javljam, jel me čujete sada?
Damir Marjanović: Predsjedavajući mi dobro čujemo kolegicu. Vas ne čujemo.

Predsjedavajućeg Skupštine Mirzu Čelika su u drugom dijelu sjednice nešto bolje vidjeli i čuli pratitelji prijenosa, a neke je i nasmijao novim lapsusom…

“Moramo se odrediti da li je sat ili je šezdeset minuta, ali moramo otvoriti glasanje”.

Glasalo se za niz prijedloga, a onaj koji se odnosi na nepovjerenje Vladi KS bit će razmatran online 23. novembra. Istovremeno, u dramatičnom govoru premijera Marija Nenadića o alarmantnoj situaciji s korona virusom i moritorijem na zapošljavanje koji traje 51 dan, među porukama na izmaku smo snaga stigla je i ova.

“Ja sam kao premijer spreman i tokom ove sjednice Skupštine podnijeti pismenu ostavku na mjesto premijera Kantona i time pokrenuti i ubrzati promjenu vlasti u Kantonu Sarajevo”, poručuje Nenadić.

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo sa 21 glasom “za” i pet “suzdržanih” izmijenili su Zaključak o moratoriju na zapošljavanje u KS zbog kojih su evidentno nastali brojni problemi u radu javnih ustanova i preduzeća.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad