Mario Nenadić podnio ostavku!

Vijesti 18. nov 202016:03 > 16:08
N1

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić podnio je ostavku na ovu funkciju, potvrdio je danas Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost.

Podržavam njegovu pismenu ostavku, napisao je Radončić na društvenim mrežama.

‘Danas sam primio Marija Nenadića, premijera Vlade Kantona Sarajevo i Zvonka Marića, šefa poslaničkog kluba SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo. Bezvrezerve sam podržao namjeru gospodina Nenadića da već danas upiti svoju neopozivu ostavku, što, posljedično, znači i ostavku cijele Vlade KS.

Već dva mjeseca “četvorka” ima većinu u Skupštini KS. Već tada je najavila smjenu aktuelne Vlade KS i tajming/čekanje su opravdali održavanjem lokalnih izbora. Izbori su prošli i sasvim je odgovorno i legitimno da im Nenadić svojom odlukom pokaže da ne trebaju čekati pred već otvorenim vratima.

Da rezimiram, Nenadić je imao odlične rezultate u najgoroj mogućoj korona-krizi i posve je normalno da štafetu odgovornosti prema građanima i zvanično preuzme “četvorka”.  Shodno procedurama, oni – ako su složni u međusobnoj podjeli resora i funkcija – već u roku od 12 dana mogu imati novu Vladu KS.

Nenadić se, kao odgovoran političar i čovjek, neće upuštati u poznate i ružne igre skrivanja pečata i proceduralnih opstrukcija prema novoj većini.  Sretno novoj Vladi i zahvalnost Nenadiću, koji je u svojoj samozatajnoj požrtvovnosti i pregnuću, završio i sa manjim moždanom udarom, ali respektabilnim rezultatom, bez bilo kakvih korupcijskih afera vezanih za korupciju, kakvih smo se nagledali u vrijeme pandemije”, napisao je Radončić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad