Kapidžić za N1: Moja jedina zamjerka premijeru Nenadiću

Vijesti 20. nov 202016:45 > 16:55
N1

Faruk Kapidžić, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, za N1 je kazao da samo jednu stvar zamjera premijeru KS Mariju Nenadiću.

Kazao je da je kao Nenadić kao čovjek izvrstan.

“Kao premijer možda mu je nedostajalo hrabrosti da presiječe neke stvari. Od premijera se eksplicitno traži da se presijeku stvari kada dođete u situaciju kada ne znate šta je bolje u kojem trenutku uraditi. U tom slučaju je možda imao malo zadrške i to je možda moja jedina zamjerka. Premijeri moraju da presijecaju stvari u nekim određenim trenucima. Sve ostalo, velike pohvale i mislim da je bilo jako ugodno raditi s njim”, kazao je.

Kapidžić smatra da je premijer trebao dati ostavku nakon što što su predati 18 potpisa za smjenu vlade ili nikako, a ne da je daje uoči sjednice SKupštine KS na kojoj će se razmatrati povjerenje Vladi.

“Ja kao ministar nisam podnio ostavku. Kao premijer bih je podnio dan nakon 18 potpisa”, istakao je.

Kapidžić kaže da mu nije žao što je prihvatio ulogu ministra.

“Nije mi žao. Samo sam razočaran kad nakon 24 godina privatne prakse uđete u politiku, onda vidite kako to funkcioniše. Mnogo je gore nego što sam mislio iz ugla građanina. Čitav sistem opština i kantona je zatvoren za sebe i oni postoje samo za sebe”, pojasnio je.

Izrazio je nadu da će se proces smjene Vlade ubrzati kako se određeni procesi ne bi zaustavili. Negirao je tvrdnje pojednih političara da će ostavka premijera produžiti smjenu Vlade.

“Neće produžiti. Možda neće ubrzati, ali neće ni minute produžiti”, istakao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad