Mandić: Zbogom petak 13., dosta vas je bilo!

Vijesti 30. nov 202018:29 > 18:35
Facebook

Bivši ministar komunalne privrede Kantona Sarajevo i budući načelnik Općine Centar Srđan Mandić oglasio se putem društvenih mreža nakon što je danas u Skupštini KS prihvaćena ostavka Vlade KS na čelu s Mariom Nenadićem. Poručio je "Zbogom petak 13., dosta vas je bilo!".

Objavio je fotografiju bivše Vlade KS na čelu s premijerom Edinom Fortom koja je nastala 3. marta, posljednjeg dana njihovog mandata kada ih je nova skupštinska većina predvođena SDA smijenila.

“Dok danas odlazi vlada petka 13., razmišljam hoće li se oni ovako slikati, sa osmijehom. Naravno da neće. I, ne krivim nikoga od vas, nije vam bilo lako. Ali, danas, dok budete raspremali svoje kabinete, razmislite o onima koji su vas, baš na petak 13. poslali u unaprijed izgubljenu bitku. Ljudi bez stida i časti, bez morala. Ništa što nastane na mržnji i ljubomori ne može izroditi dobrim. Razbili ste najbolju vladu ikada. Moj Amel je sad u inostranstvu, vodi veliki biznis. Naravno, njima je valjao, vama nije. Ali, niste razbili prijateljstvo i ljubav koja se u ovom kabinetu rodila. Biće boljih i uspješnijih vlada, i tako treba da bude. Neka ova naredna to bude, od srca im to želim. I Amel i ja ćemo pomagati svom snagom. Ali, ova ekipa, ova energija, zajedništvo, teško će se ponoviti. Izvinjavam se, ličan sam i subjektivan, imam malo i na to pravo. I zato, hvala Lejla, Amela, Ismire, Mirvade, Harise, Damire, Štele, Malik, Kova, Admire, Forto i Dino. Volim vas puno”, napisao je Mandić.

Podsjetimo, na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo prihvaćena je ostavka premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića i prijedlog o razrješenju ministara u Vladi KS. Za razrješenje su glasala 22 zastupnika. Nenadić je podnio ostavku kako bi ubrzao proces smjene Vlade, a nakon što je 9. oktobra ove godine 18 zastupnika podnijelo zahtjev za njihovu smjenu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad