Irfan Čengić: Blago je reći da sam razočaran i povrijeđen

Vijesti 01. dec 202013:51 > 13:54
N1

Irfan Čengić, član Predsjedništva SDP-a, nakon dešavanja u Opštinskoj organizaciji SDP Srebrenica kaazao je da je razočaran i povrijeđen. Istakao je kako su njegovi stavovi o političkom djelovanju u Srebrenici od ranije poznati i da svako treba da snosi svoj dio odgovornosti.

“Veliki broj upita sam dobio od građana, novinara i članova oko slučaja u Srebrenici, blago je reći da sam razočaran i povrijeđen. Suzdržati ću se od daljeg komentarisanja, i hvala na razumjevanju novinara jer sam uvijek dostupan za izjave”, rekao je član Predsjedništva SDP-a.

Kazao je da su njegovi stavovi o političkom djelovanju o Srebrenici su od ranije poznati i jasni, neka svako nosi svoj dio odgovornosti.

“Na listi političara koji financijski podržavaju rad Memorijalnog centra Srebrenica sam jedan od pet zastupnika iz Parlamenta FBiH. U Budžetu FBiH sam uvijek tražio sredstva za projekte u Srebrenici”, kazao je Čengić.

U izjavi je dodao da je u Srebrenici bio mnogo puta, a ne samo 11.07. i da zna kako ljudi žive u ovom bh. gradu: “Zbog čega mi još teže pada sva ova dešavanja”, navodi.

VEZANE VIJESTI

Rezultat SDP-a u Srebrenici i Stocu treba biti veliko upozorenje za naše dalje političko djelovanje – zaključio je Čengić.

Podsjećamo, Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH je na hitnoj telefonskoj sjednici donijelo odluku o raspuštanju Opštinske organizacije SDP Srebrenica, kao i o isključenju iz partije predsjednika ove organizacije Bege Bektića.

Odluka je donesena na osnovu informacija o tome da je Bego Bektić učestvovao u malverzacijama u izbornom procesu u Srebrenici, čime je nepovratno narušio ugled SDP-a u Srebrenici.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad