Prije Potočara, motoristi odali počast djeci Sarajeva

Vijesti 10. jul 201512:27 > 12:30
Fena

U okviru 4. Moto maratona "Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi“, danas je više od 300 motorista prošlo ulicama Sarajeva na putu prema Potočarima.

“Ovu priliku iskoristili smo da položimo vijenac i odamo počat ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. na spomen obilježju u Velikom parku”, rekao je za Fenu jedan od organizatora Moto maratona Dino Ramusović iz moto kluba “Suburb`s Riders“ Ilidža.

Bajkeri moto maraton nastavljuju prema Potočarima, a prije dolaska na konačno odredište zaustavit će se u Vlasenici i Bratuncu, gdje će također položiti vijence na spomen – obilježjima.

“U Potočarima će svaki bajker položiti cvijeće i izgovoriti svoju molitvu za žrtve genocida u Srebrenici”, kaže Ramusović.

Iz Cazina i Bihaća u maratonu učestvuje 130 motorista.

Fena
Fena
Fena
Fena

  “Drago nam je da smo u mogućnosti i ove godine odati počast žrtvama genocida. Do Srebrenice nas očekuje još 150 kilometara vožnje”, rekao je Feni Rasim Škoro Derviz iz moto kluba “Una motori” Cazin.

Motoristi će u Bratuncu skinuti gornji dio bajkerske odjeće kako bi svi na sebi nosili bijele majice, na kojima piše “Srebrenica 2015. da se ne zaboravi ne ponovi – 8372…don’t forget”.

Nakon toga bajkeri će sa što manje buke ući u Potočare i odati počast svako na svoj način nastradalim žrtvama genocida u Srebrenici, te poslati univerzalnu poruku mira i poruku da se genocid ne smije zaboraviti, a kamoli ponoviti.