Ambasadoricu Čolaković primio Ban Ki-moon

Vijesti 29. jul 201511:00 > 11:02
Ministarstvo vanjskih poslova BiH

Stalnu predstavnicu Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim narodima ambasadoricu Mirsadu Čolaković 28. jula 2015. godine u oproštajnu posjetu je primio generalni sekretar UN-a Ban Ki-moon.

Generalni sekretar Ban Ki-moon se ambasadorici Čolaković zahvalio na izuzetno dobroj i uspješnoj saradnji, naglasivši da je prisutnost Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim narodima tokom njenog mandata bila vidljiva, ostavivši trag u radu Organizacije i njenih specijalizovanih agencija.

Posebno je pozitivnim ocijenio nastojanja Bosne i Hercegovine da doprinese globalnoj sigurnosti i miru putem jačeg angažmana u okviru mirovnih operacija Ujedinjenih naroda i u tom smislu povećanja vojnog i policijskog kontigenta naše zemlje.

Ambasadorica Čolaković se generalnom sekretaru Ban Ki-moonu zahvalila na podršci koju je pružao kako Bosni i Hercegovini tako i njoj lično, te izrazila nadu da će saradnja Bosne i Hercegovine i Ujedinjenih naroda, kao i specijalizovanih agencija UN-a, nastaviti da se razvija u svim oblastima, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.