Danas imenovanje novog direktora SIPA-e

Vijesti 05. nov 201507:54 > 07:57
N1

Vijeće ministara BiH trebalo bi danas da imenuje Pericu Stanića za direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Na dnevnom redu sjednice je prijedlog rješenja o imenovanju direktora SIPA-e, čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti BiH.

Za novog direktora Agencije predložen je Perica Stanić koji bi na tom mjestu trebalo da naslijedi dosadašnjeg direktora Gorana Zupca.

Savjet ministara BiH trebalo bi da razmatra i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora.

Pred ministrima će se naći i prijedlog rješenja o imenovanju direktora Agencije za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju BiH i prijedlozi rješenja o imenovanju zamjenika direktora Agencije, najavljeno je iz Savjeta ministara.

Na dnevnom redu je i informacija o preduzetim aktivnostima u vezi sa prijedlogom za imenovanje direktora i zamjenika direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, sa rang listom uspješnih kandidata.

VM BiH razmatraće i izvještaj o provedenom postupku po javnom oglasu za izbor i imenovanje zamjenika direktora Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH.

Na sjednici će biti riječi i o informaciji o potrebnim pripremama za prve sastanke zajedničkih tijela BiH i EU, a u skladu sa odredbama Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.