"Gradačačka Arizona": Izgorjelo 480 trgovačkih radnji

Vijesti 11. jan 201611:53 > 11:55
Radio Brčko

U požaru na gradačačkoj pijaci "Arizona" izgorjelo je 30 hala sa 480 trgovačkih radnji i putnički automobil, potvrđeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

U 5 sati i 15 minuta Vatrogasnoj jedinici Brčko je dojavljeno i odmah je upućeno na mjesto nesreće jedno navalno vozilo sa četiri člana posade.

“Kako je požar uzeo maha, s obzirom da je vatra zahvatila lako zapaljive drvene prodajne objekte, a imajući u vidu da se tu uglavnom nalazio tekstil, požar se širio munjevitom brzinom. Naša jedinica je na svom reonu djelovanja uspjela presjeći požar i od vatre spasiti šest objekata”, rekao je komandir Vatrogasne jedinice Brčko distrikta, Senad Kamenjašević za portal Radio Brčko.

Inače, iza 6 sati jutros na požarište su stigle i jedinice iz Orašja, Pelagićeva i Srebrenika, no objektivno malo se šta moglo učiniti na sprečavanju velike materijalne štete.

Stradalih niti povrijeđenih, na sreću, nije bilo, a prve procjene šteta i uzroka požara rade nadležne policijske i inspekcijske službe Tuzlanskog kantona još prikupljaju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.