Burzić: Istraga o smrti Mahira Rakovca ide do kraja

Vijesti 03. feb 201612:31 > 12:39
N1

U Kantonalnom tužilaštvu je održana konferencija za medije koja je organizovana povodom godišnjeg izvještaja o radu Tužilaštva Kantona Sarajevo u protekloj godini.

Nakon predstavlja izvještaja, glavna tužiteljica Tužilaštva KS, Dalida Burzić, odgovorila je na pitanja novinara do kojeg stadija je stigla istraga o smrti 14-godišnjeg Mahira Rakovca.

Taj predmet je otvoren 14. decembra kada je tužiteljica izašla na uviđaj i naredila obdukciju. Tek 5. januara Tužilaštvo KS je zaprimilo prijavu Dubravka Lovrenovića i njegove supruge da se radi o samoubistvu. Prekosutra će biti mjesec dana kako Tužilaštvo KS radi na tom slučaju. Mi ćemo uraditi sve što nam je dužnost i ići ćemo do kraja. Na predmetu su angažovane dvije tužiteljice koje rade samo na tom predmetu, a to dovoljno govori koliko je Tužilaštvo ozbiljno pristupilo istrazi“, rekla je Burzić.

Ona je istakla da je od 5. januara saslušano 90 svjedoka.

Naređeno je osam vještačenja, upućeni su zahtjevi FUP-u i MUP-u te je sačinjeno 50 službenih zabilješki, upućeno je 80 zahtjeva i prijedloga. Prikupljena je obimna materijalna dokumentacija, prikupljana je i od sedam osnovnih škola, inspekcija, na podrčju Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona, zatim je izuzeta tehnička oprema više lica, i urađeno je još mnogo toga”, rekla je glavna tužiteljica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.