Dodik objasnio kako izgleda "srpska izdaja u Sarajevu"

Vijesti 14. maj 201613:26 > 13:37
N1

"Banjaluka i Republika Srpska danas ispisuje najsvijetlije stranice historije. Na ovom skupu je sedam puta više nego na drugom u blizini, ali nismo se došli brojati, već pokazati da smo tu, jer hoćemo stabilnost i mir. Mirno ćemo otići kućama kako smo i došli", poručio je Milorad Dodik na mitingu u Banjaluci.

On je istakao da su i na protestu u parku Mladen Stojanović njihovi prijatelji, kumovi, sugrađani i braća.

Ali, o zabludi onih koji ih vode, brzo će saznati.  Branimo RS od izdaje, a izdaja je kada odete u Sarajevo i klimate glavom, umjesto da kažete da ne može. Izdaja je kada ne braniš RS u Sarajevu, izdaja je kada ne smiješ u Sarajevu reći da voliš Srbiju i da navijaš za Srbiju. Izdaja je kada donesete mehanizam koordinacije, a ne pitate mene ili Željku Cvijanović“, poručio je Dodik okupljenim.

On je kazao da Sarajevo ne može biti nadređeno RS “jer tamo nema 150.000 Srba koji su politikom Alije Izetbegovića istjerani.”

Dotakao se i Mladena Bosića, predsjednika SDS-a.

Njemu ne smeta Davutoglu koji dođe u Banjaluku i kaže da su Turci ovdje i da će uvijek biti. Sram ga bilo! Kada sjedimo u Sarajevu, Bosić me pita: “Šta kažu stranci?”, a ja mu odgovorim: “J***** te stranci”, ispričao je Dodik što je izazvalo opšte oduševljenje na mitingu.

On je kazao da je današnji skup organizovan da se pošalje slika svima u državi, okruženju, ali i dalje od toga.

RS će se braniti demokratskim sredstvima i danas ćemo pokazati da se u Banjaluci, na razdaljini od kilometar, mogu održati dva različita skupa i da nikome ništa neće faliti. Proklet bio svako ko danas napravi bilo šta“, kazao je Dodik.

Za kraj je kazao da srpski narod ima dvije države – Srbiju i Republiku Srpsku, a da će vrijeme pokazati stepen izdaje u Sarajevu.

Dodikov je svoj govor je završio pjesmom “Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine…” koju je zapjevao s okupljenim na mitingu, a na kraju je poželio sreću banjalučkom Borcu u sutrašnjoj utakmici Premijer lige BiH.

Televizijski program uživo, kao i do sada, možete pratiti i putem našeg web portala klikom na link OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.