Milorad Dodik poslao poruku muslimanima u BiH

Vijesti 14. maj 201613:47 > 13:53
N1

Milorad Dodik je na današnjem mitingu u Banjaluci poručio da narod mora imati državu kako bi imao slobodu.

”Republika Srpska mora biti poštovana, a nju ne želimo da se vidi kao neko ko je prijetnja drugima. Znamo da živimo na rovitom prostoru. Na prostoru BiH izloženi smo radikalnim i teorističkim pokretima”, kazao je Dodik i poslao poruku muslimanima u BiH.

Muslimanima moramo reći da svi muslimani nisu teroristi. Pomozite nam da se izborimo protiv najezde terorizma koji nas sve ugrožava. Hoćemo mir i slobodu za sve. Srpski narod je donosio slobodu drugima. Gdje srpski vojnik nije došao nije bilo slobode ni za muslimane ni za Slovence ni za druge narode. Nikada nije htio slobodu samo za sebe, nikada nije htio zlo, a uvijek je bio žrtva. Ako nemate državu, nema slobode. Ako nema slobode, bit ćemo pokupljeni i pobijeni. Moramo se boriti za državu, a naša država je Republika Srpska. Ne intresuju me nikakvi svjetski hoštapleri, koji kažu da RS nije država. Ona je država”, rekao je Dodik i zaključio:

On je kazao da Srbi neće da budu predmet progona i da dožive Jasenovac.

U RS-u žive drugi i drukčiji zajedno s nama i tako treba biti. Svako ko poštuje Republiku Srpsku, RS poštuje njega. Ne može RS biti predmet potkusurivanja. Hoćemo mir, hoćemo RS i poštujemo Dayton. Kažemo nemojte nas dirati, ne možemo vam ništa dati od nje. Ako dajemo nju, dajemo svoje srce, ljubav i slobodu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.