Dragan Čavić: Jesmo izdajnici – izdajemo lopovluke!

Vijesti 14. maj 201614:09 > 14:11
N1

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić na protestu opozicije je kazao da danas u Banjaluci postoje dva skupa. Jedan je u "Parku slobode", a drugi na "Trgu podanika".

“U Parku slavimo slobodu masovnim dolaskom, 20.000 slobodnih ljudi koji predstavljaju 1.300.000 slobodarskih Srba. Istorija je jasno poručila – ko vlada strahom, s vlasti ode u najvećem strahu”, poručio je Čavić.

On je kazao da Banjaluka nema pravo da trpi nekoliko porodica oko Milorada Dodika koji kradu.

Ovaj grad mora otjerati one koji nisu uspjeli napraviti Spomenik palim borcima, koji otimaju Park Mladen Stojanović. Samnom su ovdje članovi porodice, a to je garancija naše namjere da pravimo miran skup jer vjerujemo u sve vas“, rekao je Čavić.

Pozvao je građane da poruče vlasti da “njihovo neće proći.”

Pobijedit ćemo ih i olovkom. Učinili su sve da zabrane skup, jer strahuju od vas. Strah od vas je znak njihovog znanja šta su uradili. Bahate se u skupim vozilima i nekretninama širom svijeta, upirući prstom u nas da smo mi izdajnici“, kazao je Čavić i naglasio:

“Jesmo izdajnici – izdajemo vaše lopovluke”

N1

On je istakao da će ovog oktobra smjestiti vladajuće strukture “tamo gdje im je istorija predvidila, na na sramnu stranicu.”

Ne želimo živjeti u društvu u kojem nepravda pobjeđuje pravdu, u kojima bogati satiru siromašne. Nismo gradili RS za ovakve pobjednike, a naša masovnost je naša pobjeda. Došli smo ih upozoriti, iako su rekli da smo došli rušiti. Mirno i dostojanstveno danas pokazujemo da nas se trebaju bojati.”

Okupljenima je kazao da su u Republici Srpskoj najniže penzije u Evropi, da ima najniži BDP po glavni stanovnika.

Svoj lopovluk žele nadoknaditi parama iz džepova građana poskupljenjem struje. Naše nezadovooljstvo je ograničila policija RS koja je zabranila protestnu šetnju“, izjavio je Čavić i pozvao građane da na skupu okrenu leđa policiji i podignu tri prsta, što su oni i učinili.

Ovdje smo da poručimo da ćemo srušiti tu vlast. Živjela RS i živjela sloboda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.