FOTO+VIDEO| Povrijeđen vatrogasac, građani ometaju gašenje

Vijesti 20. maj 201612:30 > 12:45
N1

"U požaru nije bilo povrijeđenih osoba. Problem prave vozila parkirana oko objekta Konzuma, a iz tog razloga Pauk služba je morala ukloniti automobile kako bi vatrogasci mogli prići mjestu događaja", rekao je za N1 Fahrudin Kazazić iz Civilne zaštite FBiH.

Kazazić je dodao da je na objektu pričinjena ogromna materijalna šteta, te zamolio prisutne građane da se odmaknu jer ometaju rad vatrogasaca.

Oko objekta okupilo se blizu stotinu građana Sarajeva koji prate dešavanja.

“U gašenje je uključeno 10 vozila, a jedan vatrogasac je povrijeđen tokom gašenja”, rekao je dežurni u Vatrogasnoj službi Nihad Gracić.

Kazao je kako se radi o “kritičnom požaru” s obzirom na to da je vatra zahvatila krov zgrade, no, prema njegovim riječima, nema opasnosti od daljnjeg širenja vatre.

Prema riječima reportera N1, situacija na terenu je mnogo bolja nego prethodnih sati, a 10 vatrogasnih vozila i desetine pripadnika vatrogasne službe se bore s vatrom. Stiglo je i specijalizovano vatrogasno vozilo kako bi se vatra mogla gasiti sa visine.

Stanar susjedne zgrade, stariji gospodin Kerim, za N1 je rekao: “Šteta je što će mnogo ljudi ostati bez posla zbog nečije budalaštine. Sreća je da su zgrade daleko zbog nekadašnjih običaja gradnje pa neće i njih zahvatiti vatra.

N1

Zbog požara zabilježene su velike kolone vozila u saobraćaju.

N1

Podsjećamo, požar je jutros zahvatio objekat Konzuma u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Pripadnici MUP-a KS osiguravaju prostor, a uposlenici ovog i objekta pored su evakuisani.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.