Ademović odgovorio na Mandićeve poruke u programu N1: Slušat ćeš me i naredne četiri godine

Vijesti 10. okt 202421:20 0 komentara
F.Z./N1

Predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasmin Ademović i vijećnik u Općinskom vijeću Centar (NiP) kaže kako Srđan Mandić, načelnik te Općine, "očito ne može da preboli što će ga kao jednog od najvećih kritičara i u naredne četiri godine morati slušati na sjednicama Općinskog vijeća Centar.

– Svjestan je da ja neću odustati od postavljanja neugodnih pitanja koja nisu kriva za lošiji rezultat na posljednjim izborima. A sve i da jesu, ona se temelje na Sarajevskom dogovoru koji je pravljen s ciljem vraćanja povjerenja ljudi u sistem i od toga neću odustati makar me i koštalo glasova – naveo je Ademović.

Dodao je kako se “Mandić okrenuo taktici u kojoj pokušava da lošiji rezultat NIP-a na posljednjim izborima pripiše meni”.

– Ne načelniče, to je rezultat niza okolnosti o kojima ćemo svakako uraditi analizu. Naša lista je multietnička lista na koju sam itekako ponosan kao i na svakog kandidata na njoj. Za razliku od onih koji su skoro pa ekstremnim desničarenjem pokušali priskrbiti sebi glasove. Naš skromniji rezultat je i plod podrške vama na izborima 2020. godine gdje smo ljudima obećali promjene i bolji kvalitet života, a isporučili smo im skromne rezultate koji su napravljeni “na mišiće” i isključivo zahvaljujući NIP-u Centar – ustvrdio je Ademović.

Pitao je zašto, “kada se već sekira za rezultat NIP-a, koji je i produkt njegovog (ne)rada”, Mandić ne kaže nešto i o svom rezultatu.

– Sa skoro 17 hiljada glasova 2020. došao je na nešto preko deset hiljada. Zar gubitak šest ili sedam hiljada glasova nije nešto što bi ga trebalo zabrinuti. Ne, jer nije njega briga šta obični građani misle o njemu, njegova najveća briga je Jasmin Ademović. Pa kad smo već kod Ademovića želim unaprijed da ga obavijestim, iako je on toga itekako svjestan pa je već krenuo u kampanju moje diskreditacije, od prve sjednice može očekivati stara pitanja na koja nikada nije odgovorio, da objavi ugovore o projektima, ugovore o djelu, da li je tačno da je zaposlio savjetnika u Općinu Centar… Nisam vidio da je demantovao ovu informaciju koja se u medijima pojavila prije desetak dana!!! – naveo je.

Pozvao je Mandića da se odazove na tv duel, debatu, “da raspravimo ove stvari”.

– Ja se ne bojim javnosti i da odgovorim na sva pitanja za razliku od njega. Jasminu Ademoviću je podršku dao veći broj građana nego njegovom nosiocu liste ili SDP-a, te itekako imam obavezu da opravdam povjerenje tih ljudi. Načelniče Mandić, lično vam želim da budete najbolji načelnik u BiH, cijelo društvo zaslužuje bolje, ali od želja se ne živi. Vi niste uspjeli građanima Centra dovesti vodu u kuće, a kamoli nešto više. U kampanji ste budžetskim novcem kroz donacije udruženjima kršili odredbe zakona ove države. Vrijeme će sve pokazati, a do tada molim vas da zbog, ne Jasmina Ademovića, nego stanovnika naše općine, uradite nešto i u njihovom, a ne samo vlastitom interesu.
I za kraj, na posljednjim izborima pobjedu je odnio i Ibro Berilo. Da li to znači da je dobro i po zakonu radio? – zaključio je Ademović.

Mandić, koji je osvojio drugi mandat na čelu sarajevske općine Centar ranije je za N1 govorio o “opstrukcijama koje su dolazile od lokalne organizacije Naroda i pravde odnosno vijećnika Jasmina Ademovića i njegovog oca Kemala Ademovića”.

Na pitanje čime je porodica Ademović bila nezadovoljna u njegovom radu rekao sljedeće:

– To ćete pitati njih ako budu u prilici više da govore s obzirom na ovaj rezultat koji su napravili ja mislim da je bolje da se jedno vrijeme ne pojavljuju u javnosti. Ne bih više komentarisao to čime su oni bili nezadovoljni, njihov klub je prepolovljen. Prema rezultatima možda će imati četiri ili pet od te pobjedničke euforije kojom su mene stalno pod navodnim znacima maltretirali godinama te su govorili da zahvaljujući njima ja postojim. Sad su došli u priliku da građani prepoznaju ko je radio, a ko nije radio – naveo je on.

Također, Mandić je kazao da SDP i Naša stranka imaju skoro pa većinu u Općinskom vijeću i da nije cijeli NiP bio protiv njega.

– Dio glasača NIP-a je meni dao povjerenje, tako da s tim ljudima možemo sasvim komotno nastaviti sarađivati. Ovdje je problem u samo jednoj ili dvije osobe koje su napravile cijelu dramu – rekao je Mandić.

Srđan Mandić uputio poruku porodici Ademović i otkrio šta će se rušiti u kompleksu sarajevske Skenderije

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!