Advokat Kadrija Kolić traži od medija da izbrišu izjavu Muriza Memića o njemu

Vijesti 05. jul 202320:16 1 komentar
N1

Advokat Kadrija Kolić zatražio je da se sa našeg portala i drugih medija koji su je prenijeli ukloni izjava koju je nakon današnjeg pretresa dao MurIz Memić koji ga je nazvao lažovom i čovjekom bez emocije i empatije.

“Na Vašim medijima i Vašim portalima prenijeli ste obraćanje Muriza Memića koje je klevetničko i uvredničko, a da se niste potrudili da dobijete i objavite moju završnu riječ iz sudnice predmeta veze koja potvrđuje da Muriz Memić laže, i zloupotrebljava medijsku slobodu, te preko Vaših medija prijeti i vrijeđa potpuno neosnovano.” napsiao je Kolić u svom zahtjevu za uklanjanje izjave Muriza Memića koju su naši novinari, kao i svaki put nakon ročišta, prenijeli na našem portalu.

Kadrija Kolić

Kolić tvrdi da je u sudnici rekao da nad porodicom Memić čini zločin od strane Tužilaštva i dodaje da smo prenošenjem izjave Muriza Memića prekršili novinarski kodeks i etiku.

“Pokušavate advokaturu učiniti zavisnom od ulice” napisao je Kolić te zatražio da odmah uklonimo tekst sa našeg portala kao i drugih portala koji su Memićevo obraćanje prenijeli.

U prilogu emaila Kolić je dostavio i svoje obraćanje advokatskim komorama u tom je dopisu naveo da ga je Memić psovao i vrijeđao te zatražio reakciju komore.

U obraćanju advokatskim komorama Kolić je naveo da mu je Memić “prilikom izlaska iz sudnice psovao mrtvu majku”.

Podsjetimo, Muriz Memić je nakon današnjeg pretresa između ostalog kazao da se Kolić ne igra sa njegovim živcima i osjećanjima.

“Mučno je slušati Kadriju Koliću, on vrijeđa moje mrtvo dijete” kazao je između ostalog Memić. 

Muriz Memić: Kadrija Kolić ismijava moje mrtvo dijete, neka se ne igra

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare