Advokat osumnjičenog za brutalno ubistvo supruge u Sarajevu: Goran je duševni bolesnik, on mora biti upućen na liječenje

Vijesti 30. jun 202419:34 1 komentar
Advokat Muhidin Kapo

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održano ročište povodom određivanja pritvora za Gorana Ravlića, njegovu majku Ledžibu Ravlić te Latifa Jašarevića koji se sumnjiče da su učestvovali u ubistvu i pomaganju ubicama Nermine Ravlić na Pofalićima.

Tim povodom javnosti su se nakon suđenja obratili i advokati osumnjičenih. Advokat Gorana Ravlića, Muhidin Kapo, izjavio je kako je njegov klijent bio duševni bolesnik.

Predložen pritvor za troje osumnjičenih za brutalno ubistvo žene u Sarajevu

“Koliko znam, i po njegovim tvrdnjama da je on liječen u Zagrebu na psihijatriji, dijagnoza je šizofrenija. Znači on nije normalna osoba, njega je trebalo vještačiti prvo prije ovog ročišta da se zna njegov status prvo u pogledu uračunljivosti i u pogledu izvršavanja mjere pritvora. Njemu ako bude određena mjera pritvora, on mora biti upućen u javnu ustanovu na liječenje”.

“Trebao je tužilac izvještačiti ga, onda bi se otklonile sve nejasnoće u tom pogledu. Vidjet ćemo”, kaže Kapo.

Na pitanje očekuje li ipak da će Goran Ravlić biti pritvoren odgovorio je sa “pa zna se” i pojasnio.

“To je teško djelo i način izvršenja. Pritvor se određuje na 30 dana za početak, kasnije će se u pogledu produženja vidjeti. Sada je 30 dana”, istakao je Kapo, prenosi Faktor.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare