Akcija policije u Sarajevu: Plijeni se nelegalno stečena imovina (FOTO)

Vijesti 09. jun 202308:56
F.Z./N1

Agencija za upravljanje oduzetom imovinom je jutros počela sa akcijom zapljene imovine za koju se sumnja da je stečena nelegalnim kriminalnim radnjama. Kako se saznaje, imovina se odnosi na predmet "Start" u kojoj je uhapšen Ibrahim Hadžibajrić, a sa kojom je povezivan i Admir Arnautović - Šmrk.

Akcija se trenutno provodi u Sarajevu u naselju Bistrik, i to na adresi kompanije Europark d.o.o. Sarajevo koja se, kako saznaje N1 dovodi u vezu sa Admirom Arnautovićem Šmrkom.

Policija je akciju počela na parkingu na Trgu Austrije, a tokom dana će biti izvršena zapljena više parkinga i jedna firma.

U toku je, kako saznajemo, zapljena navedne imovine i to po odluci Federalne agencije za upravljanje nelegano stečenom imovinom.

Na osnovu Rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu, Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom zapečatila je “EuroPark” d.o.o. Sarajevo koje se nalazi na adresi Bistrik 1“, stoji u obavještenju federalne agencije koje se nalazi na zapečaćenom parkingu.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su za N1 su kazali da pružaju asistenciji Federalnoj agenciji za upravljanje nelegalno stečenom imovinom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad