Akcija SIPA-e u Sarajevu: Uhapšena jedna osoba, pronađena 22 kilograma droge

Vijesti 01. mar 202411:45 0 komentara
Fena / Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), su danas na području Sarajeva realizovali pretres stana i drugih prostorija i pokretnih stvari na jednoj lokaciji. Tom prilikom uhapšena je jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako se navodi, lice lišeno slobode je sprovedeno u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će biti predato u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto oko 19 kilograma opojne droge speed i određena količina opojne droge maruhuana, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno naprijed navedeno krivično djelo.

Navedene aktivnosti realizovane su na osnovu usmenog naloga Opštinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, saopćeno je iz SIPA-e.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!