“Ako se pojavi neki novi Trump, u prvoj godini treba proglasiti nezavisnost RS”

Vijesti 10. aug 202119:18 10 komentara
Milorad Dodik na novinskoj konferenciji
Milorad Dodik (N1)

Izjave Milorada Dodika snimljene su u Beogradu gdje je održao tribinu "Inzkov zakon - kraj Republike Srpske ili raspad Bosne". On je rekao da je bivši Visoki predstavnik ukinuo slobodu misli i govora svim građanima BiH, a da su se jedino Srbi pobunili.

Dodik je pozvao sve političke aktere u BiH na dogovore, ali bez novog Visokog predstavnika, za kojeg smatra da uopšte ne postoji. Nije izostavio ponovo tezu o nezavisnoj Republici Srpskoj, ali ako se, kako kaže, pojavi novi Trump.

“Mislim da tome dolazi kraj. Na kraju krajeva nije ni (američki predsjednik Josep) Biden nešto što će dugo da traje. On ima mandat još tri godine, pa ćemo sačekati. Možda se pojavi neki novi Trump. Ako se pojavi neki novi Trump, u prvoj godini (njegovog mandata) treba proglasiti nezavisnost Republike Srpske i onda ćemo vidjeti dalje”, rekao je Dodik.

Reakcije na njegovo izlaganje su pristigle. Željko Komšić je poručio kako Dodik opet priča bajke i pozvao ga da sačuva dostojanstvo onih koji su ga birali i da im prestane vrijeđati intelegenciju. Evo dijela Dodikovog izlaganja, upravo o Trumpu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare