Aleksandar Vulin ipak stigao u BiH, ali ne helikopterom: “Konaković bi mi da može zabranio potpuni ulazak, pakost je trajala jedan dan”

Vijesti 06. aug 202411:40 1 komentar
RTRS

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin stigao je u Bosnu i Hercegovinu, nakon što mu nije dopušteno da u našu zemlju uđe helikopterom.

Podsjetimo, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković kazao za N1 je kako je dopis za prelet helikoptera sa Vulinom stigao mimo procedure u petak kasno navečer. Dodao je da ovakav Vulin nikad neće dobiti njegovu dozvolu za ulazak u BiH sve dok ne promijeni stavove o Bosni i Hercegovini.

Vulin je danas u izjavi za medije kazao poštuje zakone svake zemlje. Komentarisao je i zabranu ulaska u BiH.

“To je pakost, podlost. Da može zabranio bi mi Dino Konaković potpuni ulazak u BiH. Ta pakost trajala je jedan dan. Tada se osjećao velikim, važnim i moćnim. Nije dobro za jednu državu da se pokazuje samo u nekim zabranama. Takođe, ne bi bilo loše da se kaže, a šta je problem doći u Prebilovce”, podvukao je Vulin.

Vulin je istakao da to nije važno, i na to se ne bi ni osvrtao, jer zna se kakvi su zakoni u BiH.

“Јa sam sa Manjače, Republika Srpska je moja. Došao sam među svoj narod i svoje ljude, Bog je s nama”, zaključio je Vulin.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare