Ambasada Rusije u BiH o novim sankcijama SAD: Uskoro treba da očekujemo sankcije protiv mrtvih i još nerođenih

Vijesti 17. nov 202311:16 0 komentara
Anadolija

Ministarstvo finansija SAD uvelo je jučer sankcije trojici zvaničnika Republike Srpske među kojima je i aktuelni ministar Petar Đokić, ali i Duško Petrović koji je bio glavna poveznica Milorada Dodika i Vladimira Putina te drugih ruskih zvaničnika.

O novim sanckijama oglasili su i iz Ambasade Rusije u Bosni i Hercegovini.

“Obratili smo pažnju na još jednu porciju destruktivnih sankcionih mjera Washingtona u smjeru njegovog suprotstavljanja „malignom utjecaju Rusije“. Kao što pokazuje praksa, sankcije se uvode i protiv očeva, i protiv djece. Uskoro treba da očekujemo sankcije protiv mrtvih i još nerođenih. Takvo je sankciono ludilo. Najneobičnija stvar ovdje je da se sankcije uvode navodno zbog kršenja međunarodnog prava”, naveli su u zvaničnom saopćenju.

Potom su dodali:

“Ali svima je već jasno da SAD pljuju po međunarodnom pravu, po Dejtonskom mirovnom sporazumu u BiH zarad svojih mitskih „pravila, na kojima je zasnovan svijet“. Sankcije se usvajaju pod izmišljenim izgovorima, koji odražavaju glavnu stvar – da svim sredstvima sačuvaju jednopolarni svijet i svoj globalni monopol u
uslovima, kada SAD već nisu sposobne za poštenu tržišnu konkurenciju. Washington pokušava natjerati svijet da voli njega – posredstvom bombardovanja, širenja virusa, ucjena i podmićivanja. I, naravno, sankcija. Ali, kao što je poznato, „ljubav se ne može kupiti“. Zato sve više ljudi govore i još više će reći „Gudbaj, Amerika“.”

Podsjetimo, ministarstvo finansija SAD uvelo je sankcije za još troje državljana Bosne i Hercegovine. Među njima je Petar Đokić, ministar rudarstva i energetike RS. Na listi su i Savo Cvijetinović, član Izvršnog odbora SNSD-a te Duško Perović, dugogodišnji šef predstavništva RS u Moskvi.

Sve o sankcijama Đokiću, ali i Dušku Peroviću te Savi Cvijetinoviću pročitajte ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!