Ambulanta za terapiju bola Opće bolnice olakšava pacijentima terete hronične boli

Vijesti 17. okt 202308:16 0 komentara
Anadolija

Svjetski dan borbe protiv boli, koji se obilježava svake godine 17. oktobra, pruža priliku za promišljanje o izazovima s kojima se susreću milioni ljudi širom svijeta. Hronična bol, često nevidljiva i potcijenjena, predstavlja globalni problem koji značajno utiče na kvalitetu života pojedinaca.

Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu ističe se kao lider u ovoj borbi protiv hronične boli, a njihova Ambulanta za terapiju bola pruža stručno vodstvo i tretmane koji olakšavaju pacijentima terete hronične boli. Ambulanta nudi multidisciplinarni pristup u liječenju svih vrsta boli, koristeći različite metode liječenja, uključujući farmakoterapiju, nefarmakološke terapije i minimalno invazivne postupke.

Hronična bol se često opisuje kao bol koja traje duže od tri mjeseca, što predstavlja više od samog prolaznog nelagodnog osjećaja. U stvarnosti, hronična bol može duboko utjecati na svakodnevni život, ometajući radnu sposobnost, emocionalno blagostanje i socijalne interakcije. No, kako bismo bolje razumjeli ove izazove, moramo znati da postoje mjesta i stručnjaci koji nude sveobuhvatan pristup liječenju hronične boli.

U povodu Svjetskog dana borbe protiv boli, Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” je pozvala sve koji se bore s hroničnom boli da se obrate Ambulanti za terapiju bola. Otvoreni su utorkom i četvrtkom, a tim stručnih liječnika i medicinskog osoblja stoji na raspolaganju kako bi pacijentima pružili individualno prilagođen tretman.

Za više informacija i zakazivanje termina potrebno je nazvati Ambulantu za terapiju bola na broj 033 285 473.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!