Američka ambasada i OSCE o gašenju signala N1 koje je najavio BH Telecom

Vijesti 30. aug 202211:00 4 komentara
N1

Nakon što je BH Telecom najavio da će ugasiti signal N1 na svojoj kablovskoj paltformi Moja TV i ostaviti stotoine hiljada gledalaca bez prilike da gledaju prepoznatljive sadržaje informativne televizije N1, oglasile su se brojne međunarodne organizacije, političke stranke i nevladina udruženja. Misija OSCE-a u BiH i Ambasada SAD-a poručile su da podržavaju slobodu medija. 

“Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini ne komentariše pitanja o poslovnim odnosima pravnih lica. Misija u potpunosti podržava slobodu medija u svim njenim aspektima, uključujući medijski pluralizam i pravo građana na pristup informacijama od javnog interesa”, stoji u saopštenju OSCE-a. 

Iz američke ambasade povodom gašenja signala kazali su da “Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju medijski pluralizam i slobodu štampe.”

Podsjetimo, podršku slobodi medija i televiziji N1 nakon najavljenog gašenja signala najgledanije informativne televizije i najgledanijeg kablovskog kanala u BiH dali su mnogi novinari, intelektualci i političari uz stotine hiljada vjernih gledatelja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare