Ante Ćorić: Džeko u šesnaestercu ne fula, pet dana me vodio da tražim kuću

Nogomet 13. jul 202312:34 0 komentara
Frederic J. BROWN / AFP

Ante Ćorić, bivši igrač Rome sada je slobodan igrač i traži novi angažman, a tokom odmora u Hrvatskoj gostovao je na A1 nogometnom podcastu. Među brojnim temama razgovora našla se i ona o njegovom dolasku u Romu.

Ćorić je kao veliki talenat u Romu stigao iz zagrebačkog Dinama, ali u prvoj sezoni nije dobijao šansu u dresu Vučice.

Ćorić tvrdi da je neigrati bilo teško, ali je imao dva saigrača, Edina Džeku i Aleksandra Kolarova, koja su ga konstantno bodrili da i dalje marljivo radi.

“Ja sam u Romi iz toga učio. Sa Pastoreom sam radio svaki trening. To nije bilo ono ‘ja hoću da igram’. To su veliki igrači. Ne možeš ti reći ‘hoću igrati’. Ali saigrači su u nekoliko navrata pitali trenera (zašto ne igram), jer je na treninzima stvarno bilo dobro. Par igrača, Džeko je došao do mene i rekao ‘Samo glavu gore. Treniraj, treniraj. Kolarov isto, sto puta mi je rekao ‘Ante, doći će tvoje vrijeme’, ali vidjeli su i oni da neće doći”, rekao je Ćorić.

26-godišnji hrvatski fudbaler tvrdi da je odnos sa Džekom i Kolarovim u Romi bio izvrstan.

“Njih dvoje su bili uz mene. Samo ću vam reći da je Edin, kada sam došao, je bio sa mnom pet dana zaredom. Svaki dan je bio sa mnom, tražio kuću, sve oko mene. Čovjek ima i ženu i djecu, a on je sa mnom bio pet dana. Ja sam balavac sa 19 godina, i sad će neki Edin sa mnom? Zaista svaki dan, pet dana zaredom”, rekao je Ćorić, kojem je Dijamant uputio nekoliko korisnih savjeta.

“Znao je da ne znam jezik, iako sam ga ja brzo savladao. Isto to mi je on sto puta ponovio:'To oni cijene’, što je stvarno tako. Nakon tri mjeseca sam se već sporzumijevao”, rekao je bivši fudbaler Dinama, koji trenutno traži angažman.

I u fudbalskom smislu Ćorić o Džeki govori samo u superlativima.

“Ja ne znam da li Džeko u 16 metara fula. Ne znam kako, ali taj čovjek kako god da je udari, uđe. Gledam na treningu – svaka ide u malu mrežicu. Špic za poželjeti svakome, da ti igra cijeli život, makar samo da dođe na utakmicu. Takav je igrač u 16 metara je preopasan”, tvrdi Ćorić.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!