Arijana Memić: Ne želimo čekati još pet godina da se uhapse Dženanove ubice

Vijesti 11. sep 202114:33 2 komentara
N1

Ovo je 20. put da tražimo pravdu, da smo izašli na ulicu. Ovo nije samo borba za Dženana i Davida, nego za svu našu djecu. Današnji protesti su posebno značajni, 20. su po redu. Značajni su jer je ovoliki broj vas došao da iskaže podršku. Značajni su jer su označili jednu pobjedu, pobjedu oca nad korumpiranim sistemom, kazala je Arijama Memić, sestra mladića Dženana, na današnjem protestnom skupu u Sarajevu.

“Današnji protesti su simbol uspjeha. Sjećate se da su nam nadležne isntitucije govorile da je Dženan “stradao”, a danas i mediji i građani govore o ubistvu Dženana Memića. Što je još bitnije, govore i institucije. Zar mislite da bi se to desilo da smo mi šutjeli?”, kazala je Memić.

Poručila je da je ne odustajanje od borbe najveći uspjeh.

“Ako smo uspjeli postići sve ovo nas nekoliko, zamislite šta sve možemo postići mi koji smo danas ovdje. Mi smo na početku imali podršku, ali ta podrška je bila u stotinama ljudi, prijatelja, porodice i opet smo dokazali da nas ima dovoljno da sa njima izađemo na kraj”.

Nismo odustali, a kada ne odustanete od tako teške borbe onda je to najveći mogući uspjeh. Oni su imali sve uslove da zataškaju, imali su podršku i viših nivoa, a mi smo imali želju za istinom i nadu za pravdom. Danas smo toj pravdi korak bliže. Dokazali smo da Dženan nije stradao u saobraćajnoj nesreći. Postigli smo da državno tužilaštvo otvori istragu o istrazi i dobili smo mnogo informacija o samom ubistvu“.

“Ne želimo čekati još pet godina da se uhapse Dženanove ubice. Mi znamo da uz vas i vašu podršku možemo postići mnogo više”, poručila je Arijana Memić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare