Arijana Memić: Nećemo znati za pravni put ukoliko se bilo šta dogodi Murizu!

Vijesti 20. jun 202119:02 > 19:185 komentara
Izvor: N1

Nakon što je otac stradalog Dženana Memića Muriz Memić dobio prijetnje smrću, oglasila se i sestra Dženana, Arijana Memić.

Zaprijetili su da će mi likvidirati brata, za manje od mjesec je ubijen. Sada prijete da će mi ubiti oca. Muriz je trenutno u krim službi i daje izjavu“, istakla je Arijana memić.

Kako je navela, sve će prijaviti Tužilaštvu BiH.

Svjesni smo mi s kim imamo posla, za druge ne znam“, kazala je Arijana Memić.

Samo znam da mi više nećemo znati za pravni put ukoliko se bilo šta dogodi Murizu! Neka institucije rade svoj posao!“, naglasila je.

Podsjetimo, ocu stradalog Dženana Memića Murizu Memiću upućene su danas prijetnje smrću što je prijavljeno i Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kako je potvrđeno za N1.

Muriz Memić je obavijestio Operativni centar MUP-a KS da je dobio prijetnje te u vezi sa istim je upućen u nadležnu organizacionu jedinicu da podnese prijavu u vezi toga. Policijski službenici će postupati po navedenoj prijavi“, rečeno je za N1 iz Operativnog centra MUP-a KS.

Informaciju o prijetnjama smrću Murizu Memiću je objavila i grupa Pravda za Dženana Memića.

Nakon pet godina borbe i konačno prvih hapšenja, počele su i direktne prijetnje. Izgleda da gori pod nogama i da smo udarili gdje ih najviše boli“, saopćeno je iz Pravde za Dženana Memića.

Kako su naveli, Muriz Memić je dobio prijetnje ubistvom, od kako su istakli, njima poznate osobe, a vezane za ovaj slučaj.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar