Avdić, Cvitanović, Grbić i Đurđević u Danu uživo

Vijesti 16. jan 202313:02 0 komentara
N1

U “Danu uživo”, na najdepresivniji dan u godini, kako treći ponedjeljak u januaru nazivaju psiholozi, govorimo o reakcijama organa, zvaničnika i javnosti na incident koji se u subotu dogodio u sarajevskom naselju Ilidža. U fokusu nam je i proces formiranja vlasti u BiH, ali i najavljene obilne padavine koje bi mogle izazvati poplave u pojedinim dijelovima BiH narednih dana...

Je li turnir na Ilidži trebao imati policijsko obezbjeđenje, kako se desilo da huligani upadnu na ovaj sportski događaj, koliko ovakvi incidenti šalju lošu sliku o Sarajevu i BiH u svijet – razgovaramo sa ministrom kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo Samirom Avdićem.

Sutra bi trebala biti održana konstituirajuća sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH, nakon čega će se birati i delegati u državni Dom naroda. Ostaje li stranka koju predvodi dio HNS-ovog bloka, kome će se prikloniti u skupštini Srednjebosanskog kantona, kako vidi savez HDZ BiH – SNSD – pitamo Iliju Cvitanovića, predsjednika HDZ-a 1990.

Danas se u Banjaluci održava sjednica Pokreta za državu. Hoće li ova koalicija preživjeti unutrašnje sukobe i trvenja, ima li Sevlid Hurtić kao kandidat za državnog ministra podršku većine u Pokretu, kako odgovara na napade Nebojše Vukanovića – teme su za razgovor sa poslanikom SDP-a u NSRS Sašom Grbićem.

Prije tačno mjesec dana izašao je novi album grupe “Neverne bebe” pod nazivom “Hodaj”. O novim pjesmama, obilježavanju 30 godina karijere, odnosima u grupi – više detalja otkriva Milan Đurđević, frontmen ove koncertne atrakcije.

I ovog ponedjeljka informišemo vas o dešavanjima u svijetu, zatim na sportskim borilištima, a tu su i servisne vijesti…

Sa vama u „Danu uživo“ – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!