Banjalučani o italijanskom vojnom avionu: “Pa šta sad?”

Vijesti 08. mar 202214:35 8 komentara
N1

Sajt flightradar24.com bilježi kretanje aviona italijanske vojske koji je danas nadlijetao Banjaluku.

U pitanju je avion registrovan kao IAM4188 Italy – Air Force, koji je poletio u šest sati i 37 minuta sa aerodroma u blizini Katanje.

Oko podneva se nalazio iznad Romanovaca, a napravio je veći broj krugova krugova iznad Banjaluke i Laktaša, a potom i iznad Prijedora.

Prema trenutnim informacijama na linku https://www.flightradar24.com/IAM4188/2b100f0d avion se kreće ka aerodromu sa kojeg je poletio.

Najveći broj Banjalučana upitanih za komentar danas bez stava o ovoj temi. Ipak, oni koji su stali pred kameru N1 kratko poručuju ne plaši ih prelet italijanskog aviona, ali takve aktivnosti ne smatraju prijatnim.

“Ma ne plaši uopšte, mi smo naučili na svašta. Naročito u toku rata smo doživjeli svašta”, rekao je jedan Banjalučanin uz zaključak da aktivnosti na nebu iznad Banjaluke ipak nisu u redu.

Njegova sugrađanka sve komentariše kao “veoma rizično”.

“Nije prijatno”, kaže u odgovoru na pitanje Banjalučanin kojeg smo zatekli u šetnji uz tvrdnju da ne voli što se prelet aviona događa.

Oni koji su prethodnih dana pratili aktuelnosti, mogli su kroz medije čuti najave o dolasku novog kontigenta vojnika EUFOR-a u Bosnu i Hercegovinu i preletima vojnih aviona koji su počeli juče.

“Očekivali smo to i rečeno nam je na televiziji da će se vršiti preleti. Šta bih ja tu”, kaže jedna Banjalučanka. Upitana da li misli da će dodatne snage EUFOR-a doprinijeti bezbjednosti ili je ipak brinu kaže, “ne znam da li će doprinijeti bezbjednosti, a za sada ne mogu više da brinem nego što brinem”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare