Bećirović: Temeljna zadaća Oružanih snaga BiH je čuvanje države i građana

Vijesti 01. dec 202311:05 1 komentar
F.Z./N1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je čestitku povodom 1. decembra, Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

– S poštovanjem, svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine upućujem najiskrenije čestitke povodom 18. godišnjice i Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Oružane snage BiH predstavljaju jednu od ključnih državnih institucija i primjer uspješne reforme u našoj domovini. Svi zajedno možemo biti ponosni na profesionalna postignuća pripadnika Oružanih snaga BiH.

Jedan od glavnih ciljeva Oružanih snaga BiH je osiguranje suvereniteta, teritorijalne cjelovitosti, političke nezavisnosti i međunarodnog subjektiviteta Bosne i Hercegovine – navodi Bećirović u čestitki.

Kako dodaje, tokom proteklih godina pripadnici Oružanih snaga BiH pokazali su izuzetnu profesionalnost i sposobnost u izvršavanju svojih zadataka, bilo da je riječ o sudjelovanju u međunarodnim mirovnim misijama, podršci civilnim institucijama ili odgovoru na prirodne katastrofe u našoj zemlji i inostranstvu.

– Požrtvovanost, hrabrost i predanost pripadnika Oružanih snaga BiH zaslužuju najvišu pohvalu. Uvjeren sam da će Oružane snage BiH nastaviti s uspješnim obavljanjem svojih dužnosti i zadataka, te i dalje biti simbol napretka i zajedništva.

Svim pripadnicima Oružanih snaga BiH želim sreću i uspjeh u budućem radu – poručio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare