Bećirović za N1: Nalazimo se na raskrsnici!

Denis Bećirović (N1)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović kazao je za N1 kako se na sastanku u Briselu, sa predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom, razgovaralo o usklađivanju vanjske politike BiH sa Evropskom unijom.

Bećirović je ocijenio kako su članovi Predsjedništva imali jedan konstruktivan i sadžajan sastanak sa zvaničnikom Unije.

“Možemo svi u BiH biti ohrabreni Michelovim porukama. Ona nas je podržao da krenemo još bržim korakom ka EU”, naveo je Bećirović.

Ocijenio je kako se država nalazi na raskrsnici…

“Moramo u BiH odlučiti da li smo samo deklarativno za Evropsku uniju ili da pređemo u radnu fazu, a to podrazumijeva da donosimo konkretne zakone i ispunjavamo konkretne obaveze kako bi se uskladili sa evropskim zakonima i stečevinama”, kazao je član Predsjedništva BiH.

Bećirović je u razgovoru za N1 zaključio kako je najveća odgovornost na Vijeću ministara, u provođenju 14 prioriteta EU.

“BiH ima obavezu da ozbiljno uskladi svoju vanjsku politiku sa EU. Najveći dio obaveza, kada govorimo o 14 prioriteta, odnosi se na Vijeće ministara”, istakao je Bećirović.

Na kraju je poručio kako očekuje da svi u Bosni i Hercegovini shvate kako je članstvo u Evropku uniju “naš zajednički interes”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad