Bičakčić: Istinski visoki predstavnik bio Schilling, Schmidt za hrvatsku opciju

Vijesti 11. maj 202309:15 0 komentara

Novi predsjednik Sabora Islamske zajednice i bivši premijer Federacije BiH Edhem Bičakčić rekao je u Pressingu da je za njega jedini istinski i pravi visoki predstavnik BiH bio Christian Schilling. Za Christiana Schmidta smatra da radi za hrvatsku opciju.

“Jedini istinski i pravi visoki predstavnik je bio Christian Schilling. Poslije njega možda i Valentin Inzko, a ovi ostali i ne. Posezali su u različitim mjerama koje su nekada bile totalno neutemeljene. Uloga visokog predstavnika definirana je u Dejtonskom sporazumu i normalno je da rade svoj posao, a nekako ga rade sporo i to traje više od 20 godina. Dok je visoki predstavnik iz Austrije djelovao 10 godina i završio posao“, rekao je Bičakčić.

Christian Schilling je, ponovio je, je bio istinski prijatelj BiH i želio je uraditi da BiH ide dalje.

Bičakčić o bračnom paru Izetbegović: Krivi su sigurno i to im se obilo o glavu

“Paddy Ashdown nije zaslužio bistu u aleji takvih velikana”, istaknuo je.

Osvrnuo se i na aktuelnog visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, rekavši da je počeo sa odlukama koje direktno zadiru u Ustav.

Bičakčić u Pressingu otkrio sadržaj oporuke Alije Izetbegovića

“Ne mogu ga optuživati dok ne vidim kuda će stvari krenuti. Mislim da je legitiman, ali ono što donosi nekada nalikuje da radi za hrvatsku opciju“, istaknuo je Bičakčić.

U Pressingu je govorio o krahu SDA, krivcima koji su za to odgovorni, ali i o Saboru Islamske zajednice, njenom djelovanju, a otkrio je i sadržaj pisane oporuke prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!