BIHAMK: Na pojedinim putnim dionicama zaleđen kolovoz

Vijesti 21. jan 202409:26 0 komentara
AA

Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i preko mostova i vijadukta upozoravaju na zaleđen kolovoz. Zbog izrazito niskih temperatura djelovanje posipnog materijala je usporeno, pa iz BIHAMK-a mole vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Posjedovanje zimske opreme je obavezno.

Dodatno, u jugozapadnoj Bosni (na širem području Kupresa, Šuice i Tomislavgrada) jak vjetar nanosi snijeg na kolovoz.

Magla smanjuje vidljivost na putnom pravcu Bihać – Bosanski Petrovac (Ripač), na području Viteza, kao i na dionicama u sjeveroistočnoj i istočnoj Bosni.

Zbog učestalih odrona izdvajaju puteve: Bihać – Srbljani – Bosanska Krupa, Turbe – Karanovac, Sarajevo – Foča, Crna Rijeka – Jajce – Donji Vakuf i Bugojno – Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik – Bugojno) i Makljen (Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje.

Na dionici Ključ – Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima Grude – Vitina i Čevljanovići – Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!